Meer dan de helft van de revisiebedrijven zag in het tweede halfjaar van 2018 de omzet en winstgevendheid van hun bedrijf toenemen, ten opzichte van een jaar geleden. Voor de eerste helft van 2019 verwachten revisiebedrijven dat de positieve trend doorzet. Dit blijkt uit de conjunctuurpeiling onder 1.300 BOVAG-bedrijven, waaronder 25 revisiebedrijven.

Opvallend is dat revisiebedrijven positiever naar hun omzet en winst kijken dan andere BOVAG-bedrijven. Het rapportcijfer dat ondernemers aan de ontwikkeling van hun omzet in de tweede helft van 2018 gaven is een 7,5 (tegenover een 6,4 door de andere BOVAG-bedrijven). De ontwikkeling van de winst gaven zij in dezelfde periode een 6,8 (versus een 5,8 door de andere BOVAG-branches).

Voor de eerste helft van 2019 voorziet 56% van de revisiebedrijven een stijging van de omzet en 50% een stijging van de winst. Het ondernemersvertrouwen, dat de verwachtingen ten aanzien van de prestaties in de komende zes maanden meet, blijft hoog. Dit betekent dat de bedrijven positief blijven over de vooruitzichten voor hun bedrijf.

Wilt u het gehele rapport bekijken? Stuur dan een mail naar viv@verbrandingsmotor.nlĀ