albeda_techniek_1

Het Techniek College Rotterdam is een regionaal opleidingsinstituut voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie. Met circa vijftig locaties en 120 opleidingen, waarvan sommige met meerdere uitstroomrichtingen en een aanbod van kortlopende cursussen en contractactiviteiten, zijn we een belangrijk opleidingsinstituut in de regio. Onderwijstrajecten worden samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en deelgemeenten ontwikkeld.

Het Techniek College Rotterdam werkt nauw samen met ROC Zadkine op het gebied van Mobiliteitsopleidingen. Samen zijn we aangesloten bij CIVOM, centrum voor Innovatief Vakmanschap Onderhoud in Mobiliteit. Dit is een stimuleringsplatform tussen (lokaal) bedrijfsleven, Hogescholen, kenniscentra en beide ROC’s met als doel het studeren en werken in de mobiliteitstechniek aantrekkelijk te maken voor techniektalent in de regio. Voordeel voor jou is dat wij jou door deze samenwerking nog beter onderwijs kunnen bieden en dat de kans op een baan na je studie groter is.

Je kunt bij ons op verschillende niveaus opleidingen in verbrandingsmotortechniek volgen. Wij leiden op tot Verbrandingsmotortechnicus niveau 2 ( BBL), Eerste Verbrandingsmotortechnicus niveau 3 (BBL én BOL). Na het behalen van je niveau 3-diploma kun je doorstromen naar niveau 4: Technisch Specialist Verbrandingsmotoren. Deze wordt alleen bij ons aangeboden en biedt je de mogelijkheid op doorstroming naar een technische hbo-opleiding.