Als radiateur en koeler fabrikant heeft Oversluizen zich sinds 1962 ontwikkeld tot allround koelerspecialist binnen de industrie, marine als ook in de offshore (olie- en gasindustrie). De industriële kwaliteit borgt een brede inzetbaarheid van de door Oversluizen ontwikkelde koelers voor  al deze industrieën.

Als onderdeel van een groter geheel zijn de individuele onderdelen slechts een klein, maar essentieel deel van het eindproduct. De specialisaties liggen binnen de gebieden van koeltechnische berekeningen, ontwikkeling, tekeningen, eigen productie van luchtgekoelde koelers, turn-key projecten tot aan ventilatoren voor zowel de industrie als offshore.

Rode Draad

Oversluizen repareert en reviseert complete koelsystemen voor verbrandingsmotoren, daarnaast beschikken wij over een eigen team engineers die koelsystemen voor alle type motoren kunnen berekenen, in 3D tekenen en de ontworpen producten in onze eigen fabriek als een echt Nederlands product kunnen produceren. Met een eigen machine park, engineering en een teken- en ontwerp afdeling kan Oversluizen binnen korte tijd klant specifieke oplossingen bieden.

Koeler portfolio van EURO tot Tier

Ontstaan uit het in eigen beheer maken van industriële radiateuren, heeft Oversluizen Thermal Engineering zijn gamma uitgebreid naar de behoefte van de markt en Europese wetgeving in de vorm van IMO, TIER en EURO. Deze wetgeving heeft ons gedwongen verder te kijken dan de meest voor de hand liggende oplossingen, combinaties van 2, 3 of soms 4 verschillende systemen kunnen bijvoorbeeld industriemotoren met een luchtgekoelde turbo eenvoudig en tegen relatief lage kosten een koelsysteem krijgen op grotere afstand. De koelers die wij kunnen berekenen en leveren zijn: Radiateuren, Oliekoelers, Luchtgekoelde luchtkoelers / Interkoelers , Watergekoelde luchtkoelers / Interkoelers, dieselkoelers, uitlaatgassenkoelers, platenkoelers,

Koeltechnische berekeningen en ontwikkeling

Binnen Oversluizen hebben wij de beschikking over koeltechnische berekeningspakketten voor de bovengenoemde koelers, waaronder een continue in ontwikkeling zijnde eigen software waar ook een productieplanning en erp pakket aan is gekoppeld. Daarbij hebben wij als industriële partner van Alfa-Laval ook de software om zowel platenkoelers als droge koelers (drycoolers) uit te rekenen. Al deze producten kunnen worden berekend en gecombineerd tot een totaal koelsysteem op maat volgens van te voren opgestelde eisen en wensen. Dit voor alle typen motoren zoals Volvo, Deutz, Caterpillar, MTU, John Deere, Doosan, Hatz,  Isuzu,  Iveco, FPT, JCB,  John Deere, Kohler,  Liebherr en  MAN.

Axiaal ventilatoren

De meest gebruikte ventilatoren rondom verbrandingsmotoren zijn axiaal ventilatoren, aangedreven door een elektromotor, hydromotor of de pulley van de motor. Als leverancier van Multi-Wing ventilatoren en losse onderdelen kan Oversluizen binnen enkele dagen ventilatoren leveren voor zowel industriële toepassingen als explosiegevaarlijke omgevingen die worden aangeduid als Atex zones. Het op maat maken van de ventilator en aansluithub kan zowel door conventionele verspaning gedaan worden als op onze eigen Bystronic Waterjet. Indien het een ventilator betreft die aan een bepaalde druk en volumestroom dient te voldoen kunnen wij deze ook voor u uitrekenen voor alle typen motoren als Volvo, Deutz, Caterpillar, MTU en John Deere, Doosan, Hatz,  Isuzu,  Iveco, FPT, JCB,  John Deere, Kohler,  Liebherr en  MAN.

Brandstofbesparing d.m.v. variabele fan controller

De Oversluizen controller is een universele oplossing voor het temperatuur gestuurd maken van ventilatoren. Oversluizen biedt een onafhankelijke oplossing voor elke industriële ventilator dat wordt gebruikt voor de koeling van brandstofmotoren. Deze variabele fan controller is geschikt voor voor pulley drives, elektro- en hydromotoren. Met deze controller wordt in Nederland gedurende werkdagen een brandstofbebesparing gerealiseerd van 5 tot 8% waarbij het geluidsvermogen significant daalt.