John Deere

NPS Diesel is de officiële importeur en distributeur van John Deere motoren en accessoires in de Benelux, Frankrijk en IJsland. Onze klanten zijn werkzaam in een groot aantal bedrijfstakken: landbouw, bosbouw, mijnbouw, opwekking van elektriciteit (generatoren), industrie en scheepvaart. Zo verschillend als ze zijn, ze hebben één ding gemeen. Al hun toepassingen vertrouwen op de hoogwaardige technologie van John Deere dieselmotoren en het uitgebreide servicenetwerk dat bij deze high performance motoren hoort.

Nanni

Wij zijn tevens importeur van Nanni scheepsdieselmotoren voor de Benelux. Met de producten van Nanni bieden wij een prachtige aanvulling op het huidige assortiment van onze John Deere motoren en Zenoro generatorsets. Het aanbod van Nanni scheepsdieselmotoren in de Benelux loopt namelijk van 7kW tot en met 257kW. Naast de lijn met voortstuwingsmotoren leveren we ook Nanni scheepsgeneratorsets met vermogens van 10kW tot 134kW.

Zenoro

Daarnaast ontwerpen en bouwen wij Zenoro premium generatoren voor superjachten. Deze generatoren zijn speciaal ontwikkeld om te voorzien in een betrouwbare elektriciteitsvoorziening aan boord van luxe jachten en specifieke maritieme toepassingen. Alle Zenoro generatoren voldoen aan de hoogste kwaliteits- en certificeringseisen en zijn uitgerust met de modernste en meest milieuvriendelijke technologie die momenteel beschikbaar is.

Controls

Machines en motoren worden complexer en bevatten steeds meer elektronica. Diagnose stellen en onderhoud verrichten wordt, zonder elektronische hulpmiddelen (en de juiste opleiding deze hulpmiddelen te bedienen), welhaast onmogelijk. Tegelijkertijd is het wel mogelijk om, dankzij diezelfde elektronica, complexe regelingen te maken die veel voordelen kunnen bieden voor de eindgebruiker. Ook is het mogelijk uitvoerige analyses te maken en zelfs om machines op afstand te monitoren. Om dit alles te realiseren heeft NPS Diesel hiervoor een aantal systemen ontwikkeld.

Bij NPS Diesel in Nederland werken in totaal 23 mensen. Naast deze vestiging in Ravenstein heeft NPS Diesel nog twee vestigingen in Frankrijk (Antibes en Pontchâteau). NPS Diesel maakt onderdeel uit van Lumipol Power & Controls B.V.