MTU Benelux is een volledige dochter van MTU in Friedrichshafen, onderdeel van Rolls-Royce Power Systems, een toonaangevende wereldwijde producent van grote dieselmotoren en complete aandrijfsystemen. Onze corebusiness is het leveren van dieselmotoren en het onderhouden daarvan en onze merknaam is een belofte van ethische bedrijfsvoering, integriteit, kwaliteit, zekerheid en betrouwbaarheid.

MTU Benelux is verantwoordelijk voor de verkoop, ondersteuning en service van MTU dieselmotoren en aandrijfsystemen, voor scheepvaart-, energieopwekking-, bouw- en railtoepassingen met een vermogen van 20 kW tot 9.000 kW binnen de Benelux.

MTU Benelux beschikt over een state of the art testfaciliteit waarmee losse (diesel)motoren en complete (diesel)generatorsets onder volle belasting tot een vermogen van 3 MW mechanisch c.q. 5 MVA elektrisch onder gecontroleerde condities getest en gevalideerd kunnen worden. Deze testfaciliteit is volledig gecertificeerd en erkend door het hoofdkantoor MTU Friedrichshafen, waardoor zowel originele fabriekstesten als ook klant specifieke (validatie)testen, daar waar van toepassing onder klasse, uitgevoerd kunnen worden.

MTU Benelux heeft een eerste klas reputatie opgebouwd door het leveren van kwalitatief zeer goede motoren, een snelle flexibele en zeer competente serviceafdeling, en een lokaal aanwezige engineering-afdeling waardoor we reactietijden tot een minimum kunnen beperken.

Vanaf 2010 werken wij vanuit een nieuwe locatie in Dordrecht van waaruit we met ca. 60 medewerkers u zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn.

Ons hoofdkantoor van MTU in Friedrichshafen, gevestigd in Duitsland, is de productie hub van de serie 2000 en de serie 4000 motoren voor zowel de scheepvaart- en energieopwekkings- toepassingen. Andere producten en functies zetelen elders in Duitsland en de Wereld. MTU werd opgericht in 1909 en is sindsdien uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van innovatie en prestaties, en geeft ons een schat aan ervaring in een breed scala van toepassingen. Deze knowhow en ervaring is vandaag beschikbaar om u te dienen, onze klant.