Lek/Habo realiseert al tientallen jaren met succes innovatieve en toonaangevende energie- en installatietechnische projecten in binnen- en buitenland met zustervestigingen in Nederland, België, Duitsland en Polen.

Lek/Habo richt zich op maatwerkoplossingen uit een totaalpakket van duurzame energiesystemen en kenmerkt zich door flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Eén van de belangrijke kerntaken binnen deze disciplines is het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van complete turnkey projecten. De verschillende installaties worden door ons zelf gebouwd en wereldwijd afgenomen.

Warmte-/krachtinstallaties

Lek/Habo levert en installeert warmte-/krachtinstallaties in veel uiteenlopende sectoren. Warmte-/kracht-installaties worden toegepast bij industriële bedrijven, in de glastuinbouw, als wijk- of stadsverwarming, maar ook bij afvalverwerking en waterzuivering.

De elektriciteit kan worden benut voor eigen gebruik, maar ook worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet en eventueel ook worden ingezet voor noodstroom.

Duurzaam

Naast het draaien op aardgas is het ook mogelijk om met een warmte-/krachtinstallatie te draaien op o.a. biogas en stortgas. Hiervoor kunnen restproducten worden vergist, om uit bijvoorbeeld mest, rioolslib of ander afval gas op te wekken, wat opgevangen kan worden en nuttig gebruikt om duurzame energie op te wekken. Dit komt voor bij waterzuiveringen, afvalverwerkingsbedrijven, landbouwbedrijven en industrie waarbij restproducten ontstaan.

Om dit gas te kunnen benutten, zal dit vaak eerst moeten worden gereinigd. Dit doen wij door middel van speciale filters. Daarnaast is het voor een goede werking in de gasmotoren van belang dat het gas te gedroogd wordt. Mede door gebruikmaking van onze eigen koeltechnische afdeling, kunnen wij hier een complete installatie voor leveren, geheel aangepast op de specifieke behoefte en mogelijkheden bij een project.

Service en onderhoud

Als onafhankelijke motorexpert heeft Lek/Habo hebben meer dan 35 jaar ervaring met een grote diversiteit aan motoren. Het kwaliteitsniveau van leveringen, service en onderhoud is dermate hoog dat Lek/Habo een meerjarig onderhoudscontract met prestatiegarantie kan aanbieden.

De storingsdienst van Lek/Habo staat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gereed omdat hoge kwaliteit en uw tevredenheid op de eerste plaats staan bij Lek/Habo. Ook periodieke controles van laagspanning en middenspanning installaties, generatorschakelaars, en keuringen volgens SCIOS, BEMS en NEN normen zijn via Lek/Habo aan te vragen.

Revisie

Lek/Habo heeft een eigen afdeling specifiek voor het reviseren van warmte-/krachtinstallaties. Hierdoor kunnen wij alles van eenvoudige reparaties tot volledige revisies uitvoeren. Lek/Habo reviseert uw motor op locatie of in de eigen werkplaats. Ook losse onderdelen zoals generatoren, cilinderkoppen en turbo’s kunnen worden gereviseerd.