GE Power – Jenbacher Gas Engines is algemeen erkend als toonaangevende fabrikant van energiesystemen die met flexibele brandstoffen en een lage uitstoot toch een rendement tot liefst 98 procent behalen.  Jenbacher Gas Engines is een specialist in warmtekrachtkoppeling, mechanische aandrijvingen en ook in technologie voor energie uit restwarmte en maximaal brandstofrendement.

GE Power – Jenbacher Gas Engines vervaardigt gasgestookte zuigermotoren, generatorsets, warmtekrachtkoppelingsmodules en toebehoren voor energieopwekking en compressors, die stuk voor stuk bijdragen aan een efficiëntere en goedkopere energie op locatie, met een breed vermogensbereik. Onze motoren van 330 kW tot 10 MW werken op een flexibele reeks brandstoffen, waaronder aardgas, maar evengoed biogas, stortgas, mijngas, rioolgas en industriële afvalgassen. De installaties worden ondersteund met service tijdens de hele levensduur van het product, waaronder bewaking en diagnose van afstand, upgrade- en servicecontracten voor maximale inzetbaarheid en het hoogste prestatieniveau. Dit onderstreept dat we wereldwijd uitblinken in toegevoegde waarde voor de klant.
De fabriek van Jenbacher Gas Engines, een onderdeel van GE Power, is gevestigd in Jenbach, Oostenrijk waar de belangrijkste productiefaciliteiten zich bevinden.

De onderneming biedt Life-Cycle Support aan ruim 36.000 systemen over de hele wereld en wordt in ruim 170 landen ondersteund door officieel geautoriseerde en gekwalificeerde servicepartners. GE’s wereldwijde servicenetwerk voorziet in snelle reactie naar de behoefte van de klant.