Innovam is hét kennis- en opleidingsinstituut voor de mobiliteitsbranche, letterlijk en figuurlijk één van de meest dynamische branches. Bij Innovam werken circa 300 bevlogen en betrokken medewerkers, waarvan het grootste gedeelte opereert vanuit de hoofdvestiging in Nieuwegein. Daarnaast hebben we een aantal regionale kantoren verspreid over het land.

Ons doel is zorgen voor voldoende gekwalificeerde medewerkers in de mobiliteitsbranche. We verzorgen onder andere trainingen en examens in (bedrijfs)autotechniek, tweewielertechniek, (after)sales, management en HRM. Daarnaast streven wij ernaar dat beroepsonderwijs en arbeidsmarkt elkaar aanvullen en versterken.

RPT

Zo ondersteunen we leerbedrijven bij het begeleiden van leerlingen. BBL-leerlingen kunnen bij ons praktijktrainingen volgen, aanvullend op wat zij op het ROC en in het leerbedrijf leren. Via deze Regionale Praktijktraining (RPT) wordt een leerling beter zelfstandig inzetbaar in het bedrijf. Daarnaast zorgt het voor een goede examenvoorbereiding.  Er zijn RPT dagen voor de opleidingen Verbrandingsmotortechnicus en Eerste Verbrandingsmotortechnicus.

Een opleidingsplan op maat? Onze adviseur helpt bij het opstellen van een trainingsprogramma voor de leerling. Maak een afspraak via info@innovam.nl of bel ons via 0306087722.

Jack

In het leerbedrijf helpen we een handje mee via Jack, ons online platform voor leerlingbegeleiding. Op Jack vindt u meer dan 200 instructievideo’s speciaal voor leerlingen. Er zijn instructievideo’s voor alle klussen die leerlingen moeten leren. Leerbedrijven proberen Jack een maand gratis via www.innovam.nl/jack. Een abonnement kost vervolgens 8,25 euro per maand.

Ondersteuning leermeesters

We helpen leermeesters bij hun taak: we bieden praktische en didactische ondersteuning. Versterk de balans tussen bedrijfsactiviteiten en leerlingbegeleiding. Met keuze uit drie varianten biedt Compass een passende oplossing voor elk bedrijf en ondersteuning aan de leermeester. Bekijk de varianten op www.innovam.nl/compass

Bij al onze werkzaamheden is een passende en praktische aanpak van belang. Daarom luisteren we intensief naar onze klanten en kijken we met een open blik naar de toekomst. Niet voor niets is ons motto: ‘Innovam moves you forward.’