Holland Diesel Maassluis (HDM) verzorgt de levering en het onderhoud van alle merken dieselmotoren voor de binnenvaart, visserij, offshore en industrie. HDM heeft een uniek ruilsysteem. Bij storing haalt HDM de motor(onderdelen) op en vervangt deze ter plekke. Uw bedrijf draait door terwijl HDM het defect in de werkplaats repareert! Dit zijn de markten waar HDM actief is: Binnenvaart Visserij, Offshore, haven, stukgoed, containers, grondverzet en Jachten.

Referenties: Centraal onderhoud, Luchthaven, Overheid, Wereldwijd, Complete installatie, Industrieel.

Elf HDM servicewagens staan 24/7 klaar om u te helpen bij dringende problemen. Van de Benelux tot Bangladesh, Venezuela en Curaçao. De werkplaats van HDM staat midden in het Rotterdams Havengebied met binnen- en buitenhavens.

HDM is allrounder in de markt van dieselmotoren. Dat betekent dat HDM naast een breed assortiment mechanisch geregelde motoren, ook de nieuwste generatie elektronisch ingespoten dieselmotoren levert en een groot aantal dieselmotoren voor u kan reviseren. Daarnaast levert HDM keerkoppelingen, transmissies en assen van diverse toonaangevende merken. Nieuw, gebruikt of gereviseerd. Iets minder voor de hand liggend misschien, maar wel in lijn met het beleid, levert HDM ook generatorsets, pompsets, lieren en brandblusinstallaties.

MTU

MTU (Duitsland) en Detroit Diesel Corporation (USA) zijn beide ondernemingen uit de Rolls-Royce. In Power Systems hebben zij hun off-highway activiteiten samengevoegd en aangevuld met Mercedes-Benz motoren. Hiermee zijn zij wereldwijd leverancier van motoren en systemen voor toepassing in de scheepvaart, spoorwegen, energieverzorging, zware voertuigen, militaire toepassingen en in land- en tuinbouwmachines.  HDM levert diverse MTU producten en diensten. De focus ligt op  het onderhoud op locatie aan bijvoorbeeld de MTU motoren van pompen, compressoren, blowers, brandbluspompen en noodwaterpompen voor industriële toepassingen.

DDC

Detroit Diesel Corporation is een onderdeel van MTU. De motoren van Detroit Diesel staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Bewezen sterk in  bijvoorbeeld de binnenvaart, de visserij, de petrochemische industrie, de offshore, de haven, het stukgoed en de containerindustrie, het grondverzet of andere industriële toepassingen.

Alle soorten en maten

HDM levert nog steeds DDC motoren in alle soorten en maten. Gebruikt en gereviseerd. Motoren die vaak snel uit voorraad zijn te leveren. Voorbeelden van gangbare motoren zijn: 2-takt DDC series 71, 92, 149. Nieuw kan de laatste generatie serie 60 worden aangeboden.

FPT/Iveco

Voor de binnenvaart levert en onderhoud HDM de FPT(Fiat Power Train) voortstuwings motoren, tevens worden deze ingezet voor Gensets hydro en pompsets.
Buiten deze activiteiten onderkent  HDM de ontwikkeling van technieken om emissies en energieverbruik te verlagen om die reden is HDM Sustainable Solutions opgericht. HDM Sustainable Solutions gaat op korte termijn betrouwbare systemen op de markt brengen om emissies en verbruik te reduceren.