DNV GL Groningen biedt in haar kennis- en testcentrum in Groningen een breed scala aan diensten om de juiste werking van brandstoffen, verbrandingssystemen of -technologieën (motoren, branders) te ontwikkelen en beoordelen. Onze laboratoria bieden een uniek portfolio van testmogelijkheden, ondersteund door sterke multidisciplinaire kennis en jarenlange ervaring in de olie- en gassector.

Safer – smarter – greener

DNV GL is een wereldwijde speler binnen de maritieme, olie- & gas- en energie-industrie.  Gedreven door ons doel om leven, eigendom en milieu te beschermen, stelt DNV GL organisaties in staat om de veiligheid en duurzaamheid van hun bedrijf te bevorderen. Actief in meer dan 100 landen, werken onze 14.000 professionals met klanten aan het veiliger, slimmer en groener maken van de wereld.

Diepgeworteld in de internationale gasindustrie

De DNV GL-vestiging in Groningen is een vooraanstaand (90 fte) kennis- en adviescentrum voor de internationale gasindustrie. Als voormalige dochtermaatschappij van de N.V. Nederlandse Gasunie, en aansluitend als onderdeel van voormalig N.V KEMA, zijn wij diepgeworteld in de internationale gasindustrie. In samenwerking met onze klanten tonen we aan of brandstoffen en technologieën, geschikt zijn voor het doel en voldoen aan de internationale industriële normen.

Innovatief en onafhankelijk testcentrum

DNV GL Groningen is een internationaal erkende autoriteit op het gebied van gaskwaliteit en verbrandingstechnologieën. We stonden aan de wieg van tal van innovaties in de gasindustrie zoals de HR-ketel en de LowNOx-ketelbrander. Daarnaast adviseren we overheden over risico’s bij inpassen van duurzame gassen zoals waterstof, biogas en syngas. DNV GL’s Fuel Transition Center in Groningen is de thuisbasis van een scala van gespecialiseerde gaslaboratoria en testfaciliteiten. We beschikken over een goed geoutilleerd motorenlab, met een gasmotor, een gasmenger en een motorproefstand voor gas-, dual-fuel- en dieselmotoren. Er is een uitgebreid arsenaal aan meetapparatuur en analysemogelijkheden beschikbaar inclusief emissiemeetapparatuur. Meer info over de testmogelijkheden vindt u hier.