Caldic Techniek is sinds 1933 actief als technische handelsonderneming. Binnen de groep Generatortechniek leveren wij generatoren en de bijbehorende generatorbesturingen. Daarnaast omvat ons productenpakket een uitgebreid gamma aan accessoires benodigd bij het bouwen van een generatorset. Wij vertegenwoordigen gerenommeerde merken als Markon, Stamford, AvK, DEIF en diverse andere. Met deze leveranciers bestaan zeer langdurige relaties.

De betrouwbare beschikbaarheid van elektrische energie is en wordt nog steeds belangrijker. Daarom leveren wij, naast Stamford generatoren voor het opwekken van elektriciteit, ook apparatuur voor het regelen van de generator en het controleren, beveiligen en meten van de opgewekte energie. Met de apparatuur van DEIF worden generatorsets aangestuurd zodat er gezorgd wordt voor een veilige energievoorziening waarbij voldoende energie beschikbaar is.

De producten van Caldic Generatortechniek worden in veel marktsegmenten gebruikt. Overal waar een betrouwbare energieopwekking nodig is worden onze producten ingezet.

Ons belangrijkste eind-marktsegment is de maritieme sector. Andere belangrijke eind-segmenten zijn de noodstroominstallaties bij bijvoorbeeld ziekenhuizen of datacenters.

Elk marktsegment heeft zijn eigen specifieke wensen die vaak niet in het standaard leveringspakket van onze leveranciers passen. Om snel aan wensen van onze klanten te kunnen voldoen heeft Caldic Generatortechniek in Rotterdam een volledig uitgeruste werkplaats. Hier kunnen standaard generatoren uit onze handelsvoorraad naar klantspecificatie aangepast worden.

Op basis van de standaard producten heeft Generatortechniek een aantal eigen producten ontwikkeld

Zo hebben we bijvoorbeeld generatoren met een hogere dichtheidsgraad (IP44) of generatoren welke wij voorzien van een waterkoeling. Deze eigen producten geven ons een unieke positie in de markt.