Brinkmann & Niemeijer Motoren BV (B&N) is in Twello gevestigd en heeft een lange en rijke historie sinds de oprichting in 1828. Oorspronkelijk gevestigd in Zutphen met de productie en verkoop van voornamelijk agrarische machines. In 1910 jaar werden al de eerste dieselmotoren en kort daarna de eerste aggregaten verkocht via B&N. Aggregaten zijn nu al sinds vele jaren een kern activiteit van het bedrijf. Na een moeizame fase in de jaren ’90 is de motoren en aggregaten divisie zelfstandig geworden en ook verhuisd naar Twello; het huidige B&N. In Twello bevindt zich naast het kantoor ook het magazijn en de productiehal.

Naast het importeurschap voor Lister-Petter en Doosan industriële motoren heeft Brinkmann & Niemeijer ook sinds een aantal jaren het importeurschap voor JCB motoren. De activiteiten zijn met name gericht op drie producten: aggregaten, pompsets en powerpacks. In huis worden er producten ontwikkeld, samengebouwd en de engineering erom heen gedaan, inclusief het inregelen van de besturing van de motoren en aggregaten. Het bouwen van motoromkastingen is ook een belangrijke activiteit. Geluidswerende omkastingen kunnen geheel klant specifiek gebouwd worden en zijn diverse marktsegmenten een toegevoegde waarde. B&N voert naast eigenbouw aggregaten ook het complete gamma van standaard JCB aggregaten tot een vermogen van 3000kVA.

De markt is voor B&N heel divers door de jarenlange activiteiten in vele segmenten. Nog steeds worden er aggregaten geleverd aan de agrarische sector via mechanisatiebedrijven en installateurs. Ook in de binnenvaart is B&N sinds vele decennia succesvol  met generatorsets. Maar daarnaast ook in de grond-,weg- en waterbouw met aggregaten en pompsets, de industrie (productiebedrijven), de noodstroommarkt (e-installateurs) en OEM’s.

B&N heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in noodstroom en is daarin landelijk actief. Van advies, engineering, bouw, testen, plaatsing, installatie en nazorg; alle disciplines kunnen worden ingevuld door B&N. Speciale eisen van klanten kunnen worden vertaald naar klant-specifieke producten. Met name op het gebied van ziekenhuizen heeft B&N de laatste jaren veel installaties geplaatst. De expertise om een totaaloplossing uit te denken en te produceren is in huis aanwezig. De ervaring op dit gebied heeft er toe geleid dat B&N inmiddels een sterke partner is op het gebied van noodstroomaggregaten (NSA) en goed technisch advies kan geven omtrent de beste invulling van een complete installatie. In de adviserende voor face wordt B&N al vaak betrokken om mee te denken. De kennis en kunde van B&N heeft ook veel voordelen in de OEM markt met JCB motoren waarbij B&N meer kan leveren dan puur de dieselmotor. Een klant kan zelfs een component , zoals een pomp, aanleveren en bij B&N wordt het helemaal conform klantenwens samengebouwd. Het importeurschap van JCB en Doosan brengt B&N ook al jaren over de grens naar België waar het inmiddels een gedegen klantenkring heeft.

B&N kan een specifieke oplossing bieden voor vele toepassingen.