6DZD

Anglo Belgian Corporation met zijn hoofdzetel in Gent heeft bijna een eeuw aan expertise. Het bedrijf werd opgericht in 1912 door een groep Belgische ondernemers…

Ondanks de verminderde mogelijkheden voor handel en verkoop tijdens de twee Wereldoorlogen, zette ABC zijn activiteiten verder. Aangezien het productieniveau tijdens deze periode laag was, werd heel veel tijd aan onderzoek, ontwikkeling en nieuw design besteed. Door koeling van de opladingslucht na de turbo compressor door middel van een luchtkoeler, kon het vermogen van een motor verdubbeld worden. Naast de DX motor met natuurlijke aanzuig, werd aan deze lijn de naam DXC gegeven.

Sinds de jaren ’80, ontwerpt en produceert ABC middellopende motoren, 4-takt dieselmotoren voor marine, tractie, het opwekken van vermogen en voor turnkey krachtcentrales over de ganse wereld.

Nadat de OGEPAR holding flink wat kapitaal in ABC gepompt had, lanceerde ABC de nieuwe lijn DZC met succes. Een decennium later breidde ABC de DZC lijn uit met V12 en V16 motoren tot 5000PK.

Voortdurende innovatie maakte Anglo Belgian Corporation tot één van de belangrijkste producenten van diesel, HFO en dual-fuel middellopende motoren, alsook van gensets voor de energiemarkt. ABC blijft steeds met volle overgave werken aan de ontwikkeling van nog efficiëntere motoren met meer vermogen en minder brandstof en dus nog minder uitstoot.

Een groeiend aantal agenten, ondersteund door gediplomeerde techniekers zorgt in meer dan 120 landen voor goede referenties wereldwijd.

ABC Dieselmotoren – betrouwbaarheid eerst.