Na het vertrek van Maarten Greydanus als Manager van het Praktijk Opleiding Centrum heeft de VIV gezocht naar een waardige opvolger. Die is gevonden in de persoon van Emil van Leeuwen. Hij gaat de taken van Maarten per direct overnemen.

Tot ruim anderhalf jaar terug was Emil nog volop actief in de bedrijfswagenbranche. In die sector is hij begonnen als monteur en uiteindelijk werd hij bedrijfsleider met op den duur de verantwoordelijkheid voor zes vestigingen. Die vestigingen heeft hij opgezet en operationeel gemaakt.
Die opgedane kennis wil hij nu ook gaan inzetten om van het Praktijk Opleiding Centrum een volwaardig opleiding centrum te maken waar leden, scholen, kenniscentra en overheid tevreden over zijn. ‘De huidige opzet is nog pril in zijn ontwikkelingen maar ik wil daar, in alle facetten, een goed vervolg aangeven en verder uitbouwen aan datgene waar Maarten al aan begonnen was’, aldus Emil.

Naast zijn baan als Manager van het Praktijk Opleiding Centrum is Emil ook actief als examinator bij Innovam – IBKI voor de WEB en de APK examens, ook neemt hij daar EVC’s en assessments af.

Emil sluit niet uit dat de Innovam – IBKI examens, met betrekking tot de verbrandingsmotoren techniek, in de toekomst voor een ieder op dezelfde wijze kunnen worden afgenomen in het Praktijk Opleiding Centrum. ‘We zijn nu bezig om dit uit te werken met als doel aan het einde van het schooljaar 2015-2016 de praktijk examens op niveau 2 af te kunnen nemen in het praktijk opleiding centrum.  Als dat voor niveau 2 lukt, zullen we het vervolgens uitbreiden voor niveau 3 en 4’, laat Emil ambitieus weten.

De stap van de bedrijfswagenbranche naar verbrandingsmotorentechniek is voor Emil niet groot.

Emil bekent dat hij altijd al een voorliefde heeft gehad voor de scheepvaart en al jong wilde gaan varen maar dat liep anders. ‘In mijn loopbaan ben ik wel anderhalf jaar machinist geweest bij de Koninklijke Marine. Toch lagen de basiskennis en -vaardigheden in de bedrijfswagenbranche. Maar een motor is een motor, dat basisprincipe blijft hetzelfde.  Over aandrijving en overige componenten heb ik bij de marine veel geleerd  én uiteraard heb ik ook veel opgestoken van de examens die ik op locatie heb afgenomen’,  besluit Emil lachend.