De coronamaatregelen worden verder versoepeld: vanaf 26 juni zijn mondkapjes niet meer verplicht en in winkels en showrooms mag u 1 klant per 5 m2 ontvangen. Ook is het voor tankstations weer mogelijk om tijdens de volledige openingstijden eten en drinken te verkopen en ook mogen klanten het ter plekke nuttigen. Deze wijzigingen zijn opgenomen in het nieuwe mobiliteitsprotocol.

De versoepelingen die tijdens de persconferentie op 18 juni zijn aangekondigd, zijn verwerkt in deze nieuwste versie van het mobiliteitsprotocol. De belangrijkste wijzigingen:

  • De focus ligt nu echt op de basismaatregelen.
  • Werkzaamheden in bedrijven kunnen nagenoeg regulier worden uitgevoerd; enkele uitzonderingen en bijzondere situaties staan apart vermeld of zijn blijven staan.
  • Het bestaande protocol bevat veel tips, die feitelijk nog steeds gelden als een best practice om goed met corona om te gaan. Deze staan nog steeds in het protocol.
  • Doorzichtige schermen: de basisregel is anderhalve meterĀ afstand houden en anders een mondkapje gebruiken. De verwijzing naar de kuchschermen is vanwege de onduidelijkheid erover eruit gehaald.
  • De posters van de overheid zijn aangepast.

Download de nieuwste versie van het mobiliteitsprotocol

Alle informatie rondom corona vindt u opĀ mijn.bovag.nl/corona.